Het is niet altijd even makkelijk om elke dag opnieuw een leuke outfit uit je kledingkast te toveren. Soms denk je dat je iets al veel te vaak aan hebt gehad en soms heb je gewoon geen inspiratie. Dat is begrijpelijk, maar eigenlijk helemaal niet nodig. In de basis zijn er een paar manieren om elk seizoen weer snel en makkelijk leuke outfit te creëren. In dit artikel lees je onder andere hoe de kwaliteit, de combinatie van materialen en de hoeveelheid basics in je kast het grote verschil kunnen maken.

Kwaliteit maakt een outfit

Allereerst is het goed om je te realiseren dat een outfit valt of staat op basis van de kwaliteit van kleding. De kwaliteit is altijd zichtbaar en vooral ook voelbaar. Daarnaast gaat een mooie wollen heren trui van goede kwaliteit nog vele winters mee. Of denk aan een dunne linnen blouse die elke zomer opnieuw van pas komt. Door op de kwaliteit van kleding te letten, zal je merken dat het neerzetten van een leuke outfit een stuk makkelijker gaat. En zeg nou zeg zelf, je doet die ene dure trui van opvallend goede kwaliteit ook gewoon veel liever aan dan die goedkope sweater.

Let op de stof

Vervolgens is het handig om bij het combineren van verschillende kledingstukken op de stof van de kleding te letten. Zo kun je een leuke outfit creëren door met verschillende stoffen te werken, of door juist voor dezelfde soorten stof te gaan. Je kunt daarbij natuurlijk ook letten op patronen en kleuren. Wees voorzichtig in het combineren van verschillende patronen en kleuren die net niet lekker bij elkaar passen. In de winter kun je bijvoorbeeld een flanellen blouse onder een wollen trui dragen en gaan voor een goede spijkerbroek. ’s Zomers kun je een katoen shirt op een dunne chino broek dragen. Door niet alleen te kijken naar het kledingstuk zelf, maar ook op het materiaal te letten, kun je nog veel meer combinaties maken dan je eerder dacht.

Veel basics, een paar blikvangers

Ten slotte zijn veel basics en enkele blikvangers het perfecte recept voor een eindeloze hoeveelheid outfits. Basics zijn zowel in de winter als in de zomer te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een shirt onder een colbert in de winter. Datzelfde shirt kan weer prima op een linnen broek in de zomer. Met een paar blikvangers maak je het af. Zo kun je kiezen voor een wollen spencer in de winter met daaronder een blouse en die blouse kun je natuurlijk ook weer in de zomer dragen. Wees niet bang om een beetje te durven en creatief te zijn. Dan wordt het creëren van outfits in de warme en koude maanden straks een eitje.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen