Voor het verven van je haar kun je naar de kapper gaan. Het nadeel hiervan is alleen dat dit vrij duur is. Vind je het te duur om je haar te laten verven? Dan betekent dit niet dat je moet leren leven met je huidige haarkleur, want je kunt zelf je haar verven. Voordat je hiermee begint, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. In deze tekst vertellen wij je wat er allemaal nodig is om zelf je haren te kleuren.

Knip je haar voordat je het verft

Veel vrouwen verven hun haar eerst en laten het vervolgens knippen door de kapper. Dit lijkt misschien de beste volgorde, maar dat is het niet. Als je dode of gespleten haarpunten hebt, ziet geverfd haar er minder mooi uit. De punten zijn vaak lichter van kleur dan de rest van het haar, maar deze worden weggeknipt als je na het verven naar de kapper gaat. Bepaal daarom eerst of je haar geknipt moet worden voordat je het gaat kleuren.

Omdat het knippen van je eigen haar nogal een uitdaging is, kun je dit het beste laten doen door iemand anders. Je kunt een afspraak maken bij de kapper, maar misschien ken je wel iemand die jouw haar kan knippen. Dit is vaak aanzienlijk goedkoper. Is de persoon in kwestie geen kapper van beroep? Dan beschikt hij of zij misschien niet over kappersbenodigdheden. In dat geval kun je zelf een schort, schaar en tondeuse kopen. Je hebt dan alle hulpmiddelen om je haar te knippen in huis.

Kies de juiste kleur

Heeft je haar de gewenste lengte? Dan kun je het in principe al verven. Uiteraard heb je hiervoor wel eerst haarverf nodig. Door het grote aanbod kan het alleen nogal lastig zijn om een keuze te maken. Laat je niet leiden door de kleur die je zelf mooi vindt, maar baseer je keuze op de ondertoon van je huid. Voor het mooiste resultaat kies je een kleur die maximaal twee tinten lichter of donkerder dan je eigen haarkleur is.

Haal alle benodigdheden in huis

Naast haarverf heb je nog meer nodig om zelf je haar te kleuren. Voordat je de verf aan kunt brengen in je haar, moet je het eerst mengen. Zorg er daarom voor dat je ook een mengbakje in huis hebt. Daarnaast heb je een kwastje nodig om de verf in je haar te smeren. Is je haar (vrij) lang? Maak dan gebruik van haarklemmen. Hiermee kun jij je haar vastzetten, zodat je probleemloos alle lokken kunt verven.

Zodra je begint met het mengen van de verf, is het verstandig om handschoenen aan te trekken. Door de verf kun je vlekken op je huid krijgen. Er kan zelfs een allergische reactie ontstaan. Trek bovendien niet je beste kleren aan als jij je haar gaat verven. Als er wat verf op je kleding komt, krijg je dit er vrijwel niet meer uit. Zorg er bovendien voor dat je een oude handdoek bij de hand hebt tijdens het verven.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen